Panel: Türkiye'de ve Dünyada Siber Güvenlik



Yönetici: Doç. Dr. Bilgin Metin, Boğaziçi Üniversitesi
Katılımcılar: Kaya Kazmirci
Cem Ergül
İbrahim Halil Saruhan
Prof. Dr. Tülay Yıldırım



Doç. Dr. Bilgin Metin (Konu: Türkiye’de siber güvenlik ve Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Çalışmaları Merkezi)

Bilgin Metin ilk olarak İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik Haberleşme Müh. Bölümünden Lisans derecesi aldı. Daha sonra Armada Bilgisayar A.Ş.’de CISCO ürünleri çeşitli pozisyonlarında bilgisayar ağları ve ağ güvenliği projeleri tasarımı-kurulumu konularında çalıştı. Sırasıyla 2001 ve 2007 yılarında Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Müh. Böölümünden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Bu dönemde özel sektörde veri haberleşmesi, LAN, WAN ve ağ güvenliği sistemlerinin tasarımı, desteği ve kurulumu konularında danışman olarak hizmet etti. 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. 2014 yılında doçent ünvanını aldı ve şu an aynı bölümde görevine devam etmektedir.
Bilgi ve haberleşme sistemleri için elektronik devre tasarımı, siber güvenlik ve bilgi teknolojileri yönetişimi konularında çalışmaktadır. Halihazırda İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Çalışmaları Merkezinin kuruluşunda Proje yöneticisi olarak görev yapmaktadır.



Kaya Kazmirci (Konu: Hayatın içinde Siber Güvenlik)

Kaya Kazmirci halen BT Yönetişim ve Siber Güvenlik Hizmetleri ve CISA, Cobit 5, PMP, CISSP ve ITIL dahil olmak üzere eğitim sunmaktadır . Önceki işinde Avea'da Iç Denetim Direktörü olarak görevliydi. Dartmouth College'ın Bilgisayar ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
Kaya'nın 30 yıllık iş deneyimiyle beraber CISA, CISM ve CISSP sertifikasyonları bulunmaktadır. Kaya ISACA Istanbul’un kurucularından olup YK Başkanlığını yaptı. Özellikle banka ve telekom sektörlerindeki BT fonksiyonun yeniden yapılanması ve ilgili denetim ve kontrol faaliyetlerin oluşması projelerinde çok yönlü görevlerde bulundu.
Operasyonal sistemlerin yanı sıra muhasebe , faturalama, tahsilat ve vergilendirme süreçlerine destek veren Kurumsal Kaynak Planlama (SAP ve Oracle) sistemlerin kurulma projelerinde liderlik yaptı. İlgili BT Yönetişim ve Cobit uygulamalarının, özellikle bankacılık alanında, mevzuata uygun şekilde gerçekleşmesini sağladı.



Cem Ergül (Yüksek Çevre Mühendisi, İşNet A.Ş.’de İç Denetim Grup Müdürü
ISACA İstanbul Chapter Yönetim Kurulu)

Yönetişim, denetim, bilgi güvenliği, yazılım geliştirme ve iş analizi konularında 20 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Cem Ergül, ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümünden şeref öğrencisi olarak mezun olmuş, aynı Bölümden yüksek lisans derecesini almıştır.
Profesyonel iş hayatına ODTÜ Bilgi İşlem Dairesinde başlamış, "Computing Information Service Newsletter" periyodiğinin koordinatörlüğünü yapmış, ODTÜ yayınlarından çıkartılan "Beginners Guide to Unix" kitabını yazmıştır.
1995 yılında Yazılımcı olarak göreve başladığı Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin ilk Bilgi Sistemleri İç Kontrol Görevlileri kadrosunda yer almıştır.
Türkiye İş Bankası A.Ş., Anadolu Sigorta A.Ş. ve Milli Reasürans A.Ş. de COBIT uyumluluk projelerinde danışmanlık hizmeti vermiş, SoftTech A.Ş.’de İç Denetim ve Kontrol biriminin kurulmasına katkıda bulunmuş ve Müdürlüğünü yapmıştır.
Halen İş Bankası iştiraklerinden İşNet A.Ş.’de İç Denetim Grup Müdürlüğünün Kurucu Grup Müdürü olarak görev almaktadır.
EuroCACS dahil olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası konferans ve panelin konuşmacılarından olan Ergül, CISA, CRISC, ISO27001 LA, ISO9001 IA ve ITIL sertifikalarına sahiptir.



İbrahim Halil Saruhan (Konu: Mobil Dünyada Siber Güvenlik (Apple vs FBI)

İbrahim Halil Saruhan son 5 senesi Adli Bilişim yoğunluklu olmak üzere 14 senedir IT sektöründe çalışmaktadır.
İbrahim Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra çalışma hayatına yazılım uzmanı olarak başlamış, Türkiye’de bir süre yazılım uzmanı olarak calıştıktan sonra yurt dışına çıkarak Delaware Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü 'nde yüksek lisans çalışmalarını tamamlamış ve arkasından Amerika'da yazılım uzmanı olarak çalışmalarına devam etmiştir.
2008 yılında Türkiye'ye dönmüş ve o zamandan bu yana Bilişim Güvenliği ve Adli Bilişim üzerine gerek danışman olarak gerekse kurumsal firmalarda çalışmış ve şu anda da Digisecure Danışmanlık Firması’nda Adli Bilişim Uzmanı olarak çalışmaktadır.
İbrahim Bilgi ve Bahçeşehir Üniversiteleri’nde son 6 senedir Adli Bilişim, Siber Güvenlik ve Etik Hackerlik yüksek lisans derslerini vermekte olup bunun yanısıra Adli Bilişim Derneği'nde aktif olarak çalışmaktadır.
İbrahim bilişim güvenliği alanında en saygın sertifikalardan GPEN, GSEC, GCIA, GCFW, GSNA, GCFE, GCIH, GCFA ve GWAPT sertifikalarına sahiptir.



Prof. Dr. Tülay Yıldırım (Konu: Biyometrik Güvenlik Sistemleri)

Prof. Dr. Tülay Yıldırım Yıldız Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünde 1990 yılında Lisans ve 1992 yılında yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır.
1997 yılında Liverpool Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde doktora eğitimini tamamlamıştır.
Yıldız Üniversitesinde bölüm başkan yardımcılığı, dekan yardımcılığı gibi çeşitli idari görevlerde yapan Prof. Yıldırım, hali hazırda Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü, Elektronik Anabilim Dalı başkanı görevini yürütmektedir.
Ayrıca, Istanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bir proje ile Yıldız Üniversitesi bünyesinde Biyometri ve Siber Güvenlik Çalışmaları Merkezi başarıyla hizmete almıştır.

Önemli Tarihler

29 Temmuz 2 Eylül 2016
Bildiri son yükleme

1 Temmuz 2016
Özel oturum, panel ve seminer önerisi

17 Ekim 2016
Değerlendirme sonuçları

1 Kasım 2016
Katılım ücretinin yatırılması

1 Kasım 2016
Basıma hazır bildirilerin yüklenmesi

1-3 Aralık 2016
Konferans ve sergi

Çağrı Metni


Düzenleyenler

Elektrik Mühendisleri Odası
Yürütücü: Bursa Şubesi

Uludağ Üniversitesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

İstanbul Teknik Üniversitesi
Elektrik-Elektronik Fakültesi

Destekçi Kuruluş


IEEE Türkiye Şubesi